Tayvan’ın akıllı ağaç işleme makinelerindeki en son trendleri küresel profesyonellere tanıtmak için düzenlediği “Taiwan Akıllı Ağaç İşleme Makineleri Webinarı” 11 Haziran 2020’de YouTube kanalında gerçekleştirildi. Tayvan’ın alanında önde gelen üreticilerinden LEADERMAC, INNOVATOR, KUANG YUNG, STIRLING ve ANDERSON’un katıldığı online seminer, dünya çapında 662 görüntüleme aldı.

Uluslararası ağaç işleme makineleri pazarında önemli bir yere sahip olan Tayvan’ın 2019 yılında ağaç işleme makinelerinin ihracat değeri 583 milyon dolara ulaşarak, küresel ihracatın yüzde 7,3’ünü oluşturdu ve Almanya, Çin ve İtalya’nın ardından dördüncü sırada yer aldı. İhracata yönelik bir endüstri olan Tayvan ağaç işleme makinelerinin ihracat değeri, toplam üretiminin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor.

Tayvan’da 300’den fazla ağaç işleme makinesi üreticisi bulunuyor ve bunların yüzde 80’inden fazlası, esnek ve verimli Ar-Ge, inovasyon, üretim ve servis sonrası destek avantajları ile eksiksiz bir değer zincirinden oluşan büyük bir endüstriyel kümelenmenin yer aldığı Taichung’da bulunuyor. Sahip olduğu sinerji sayesinde Tayvanlı ağaç işleme makineleri hem kalite hem de fiyat açısından oldukça rekabetçi.

Artan küresel rekabete yanıt olarak, Tayvan ağaç işleme makineleri, müşterilerin akıllı üretimini ve yenilikçi iş modellerini güçlendirmek için makineleri sensörler, kontrolörler, otomatik ekipman ve bilgi teknolojileri ile entegre ederek Endüstri 4.0 dönemine doğru ilerliyor.

Tayvan Ağaç İşleme Makinelerinde Akıllı Teknoloji Online Semineri’nde konuşmacılar, en son akıllı teknolojileri hakkında şu bilgileri verdiler:

  • LEADERMAC, dünya standartlarında bir “dört taraflı kalıpçı” üreticisi ve ağaç işleme makineleri ile ilgili 17 patenti bulunuyor. Yeni dört taraflı kalıpçı serileri, kesicilerin şekline cevap veren ve üç boyutlu ahşap damarı oluşturan kendi geliştirdiği yazılımları uyguluyor. Seminerde aynı zamanda operatörlerin uzak makinelerden kaynaklanan sorunları çözmelerine imkan veren Siemens MindSphere bulut tabanlı platform da tanıtıldı.
  • INNOVATOR’un Akıllı Kaplama Yüzeyleri Üretim Hattı sadece işçilik maliyetlerini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda manuel taşıma ile kaplama yüzlerinin kırılmasını da en aza indiriyor. Optimize edilmiş çift bıçaklı kaplama, giyotin, çapraz besleme kaplama ekleyici ve kenar düzeltme teknolojisi ile bu üretim hattı normalde on kişi gerektiren süreci iki-üç kişi ile tamamlamayı sağlıyor. Bu sistem, yapıştırma etkilerini iyileştirmek için yapıştırılmış kaplama şeritlerinin bekleme süresini bile kontrol edebiliyor.
  • KUANG YUNG’un “Rip One System”, boyut ayarı, optimizasyon ve simülasyon sağlayan güçlü yazılımları ile ahşap kusurlarını, havlamayı, düğümleri ve çatlakları doğru bir şekilde tanımlayan 3D görüntü tarama sistemi ile donatılmış hareketli bir rip testere makinesi. Bu sistem, manuel malzeme hazırlama ile karşılaştırıldığında yüzde 8-10 ve geleneksel bir optimizasyon sistemine kıyasla yüzde 3-5 malzeme tasarrufu sağlıyor.
  • STIRLING, müşterinin ERP’sine bağlı bilgisayar merkezi kontrol sistemi ile otomatik yapıştırılmış lamine ahşap üretim hattının yanı sıra akıllı robot yükleme/boşaltma ile özelleştirilmiş bir üretim prosesi geliştirdi. Manuel sistemle karşılaştırıldığında, bu otomatik sistem hem ürün hasarını önemli ölçüde azaltıyor, hem de gereken insan gücünü 37’den 3-4 kişiye kadar düşürüyor.
  • ANDERSON’un panel mobilyalar için tam otomatik işleme hattı çoklu ranza yükleme sistemi, otomatik etiketleme, CNC işleme merkezi ve paletleme sisteminden oluşuyor. Bulut tabanlı sistemleri yönetim, operasyon ve servis/bakım bölümlerine bağlıdır ve iş mili durumu izleme ve çarpışma önleme algılama sistemi ile donatıldı. 

Daha fazla bilgi için https://twmt.taiwantrade.com/mp/event-2020 adresini ziyaret edebilirsiniz.