AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur KAÇAK

Bildiğiniz üzere ekim ayında, ağaç işleme makine sektörünün en büyük buluşma noktası olan WoodTech Fuarı’nı 35. kez düzenledik. Öncelikle size biraz fuarımız ile ilgili bilgi vermek isterim. 35 yıldır sektörün tek buluşma noktası olan WoodTech Fuarı 22-26 Ekim 2022 tarihleri arasında derneğimiz AİMSAD iş birliği ve Reed TÜYAP organizasyonuyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 1 milyar TL ticaret hacminin yakalandığı WoodTech Fuarı’nı, 60 bin kişi ziyaret etti. Geçen seneye göre yerli ziyaretçide yüzde 12, yabancı ziyaretçide ise yüzde 25 oranında artış olduğu görüldü. Üyelerimizle fuar akabinde gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarında da fuarın ziyaretçi sayısı ve ziyaretçinin niteliği başta olmak üzere, birçok başlıkta tam not alan bir fuar olduğu kanıtlandı. Oldukça başarılı geçen fuarımızda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Şimdi önümüzde zorlu olduğu kadar keyifli bir serüven var. Bildiğiniz üzere önümüzdeki sene fuarımızı ilk defa tek başına organize edeceğiz. WoodTech’i alanında en iyi fuarlardan biri yapabilmek için önümüzdeki bir yıllık süreçte hep birlikte çok çalışmamız gerekecek. Unutmadan söyleyelim, fuarımız her zaman olduğu gibi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19-23 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

Birazda dernek üye sayımıza değinmek isterim. Sekiz yıllık genç bir dernek olmamıza rağmen, hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarla sektörümüzün takdirini kazanmaya devam ediyoruz. Bunun en önemli kanıtı da her geçen gün artan üye sayımız. Kasım ayı sonu itibariyle üye sayımız 100’ü aştı. Önümüzdeki sene siz değerli üyelerimizle sektörümüz için üretmeye ve çalışmaya ara vermeden devam edeceğiz.

Dönüp arkamıza baktığımızda 2022 yılının herkes için zorlu bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tüm bu zorluklara rağmen Türk ağaç işleme makine sektörü olarak ihracat rekorları kırmaya ve ihracat fazlası veren nadir sektörler içindeki yerimizi sağlamlaştırmaya devam ettik. MAİB’ten alınan verilere göre; sektör olarak 2021 yılının sonunda gerçekleştirdiğimiz toplam ihracat oranını, 2022 yılının ilk 10 ayında yakaladık. Totalde de geçen seneye göre, ihracatta ilk 10 ayda yüzde 26 oranında artış yaşandı. 2023 yılının da yine bu şekilde başarılarla dolu geçmesini temenni ediyoruz.

İhracat demişken, yurt dışı fuarlarına değinmeden geçmek olmaz çünkü yurt dışı fuarlarının ihracata ne kadar büyük katkı sağladığını hepimiz biliyoruz. 2023 yılında da tıpkı 2022 yılında olduğu gibi yoğun bir fuar ajandamız olacak. Bir sonraki sayıda fuar ajandamızı sizlerle paylaşıyor olacağız. Ancak 8-11 Mart 2023 tarihleri arasında Belgrad’da düzenlenecek olan ALL4WOOD Fuarı’nı bir kez daha hatırlatmak isterim. 100’den fazla markanın yer alacağı ALL4WOOD Fuarı’nda katılımcılar alım heyeti çalışmaları kapsamında Sırbistan ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere Polonya, Çekya, Romanya gibi orman ürünleri ve mobilya sektörünün önemli pazarlarından gelecek sektör profesyonelleri ile ticari bağlantılar kurma fırsatı yakalayacak.

Yazımın sonuna gelirken, yeni yılda herkese önce sağlık, sonrasında mutluluk ve bol kazançlar diliyorum. Yeni sayılarımız ile yeniden karşınızda olmak dileğiyle.