AİMSAD Yönetim Kurulu Üyeleri, AİMSAD Genel Sekreterliği ve Bursa üyelerinin yer aldığı Bursa Üye Buluşması Toplantısı 4 Mayıs 2023 tarihinde düzenlendi. 45 kişinin katılım sağladığı toplantıda, hem dernek hem de sektörle ilgili gelişmeler görüşüldü.

AİMSAD, Bursa’da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısı sonrası hem üyelerin talep ve önerilerini dinlemek hem de AİMSAD’ın sürdürdüğü çalışmalarla ilgili bilgi vermek üzere Bursa üyeleri ile bir araya geldi. Bursa’da ticari faaliyetlerine devam eden 26 üye firmadan 45 kişinin katılım sağladığı toplantıda, AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktoş tarafından, ekim ayında düzenlenecek olan WoodTech Fuarı ile ilgili güncel bilgiler verildi.

AİMSAD üye sayısının 110’a yükseldiğini ifade eden İsmet Toktaş; “Bildiğiniz üzere yeni atılımlar yapıyoruz. Bunların başında WoodTech ve Intermob Fuarları’nın ayrılması geliyor. Açıkçası zor bir dönem, kar marjlarının düşük olduğu bir dönemde sektörü hep birlikte yönlendirmeye çalışıyoruz. Son dönemlerde Türk ağaç işleme makine sektörü yurt dışında ciddi anlamda ilerleme kaydediyor. Sektörü yurt dışında daha etkin, daha aktif hale getirmek, AİMSAD’ı kurduğumuz ilk günden itibaren hedefimizdi. Sektörümüzün problemleri var bunları biliyoruz ama bu sorunlara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Dernek olarak gerek devlet nezdinde, gerek fuar firmaları nezdinde, gerekse sivil toplum kuruluşları nezdinde sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz bu derneği beraber kurduk. Dolayısıyla AİMSAD ne yönetim kurulu, ne de başkan tarafından yönetilen bir dernek. Dernek üyeler tarafından yönetilir, dernek üyelerin beklentilerine göre yönetilir. Dolayısıyla bizim aldığımız herhangi bir karar, üyelerin menfaatine olmadığı sürece, şimdiye kadar desteklemedik, bundan sonra da desteklememeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Fuarların ayrılması ile ilgili bilgi veren Toktaş; “Uzun yıllardır birlikte organize edilen iki fuarın ayrılması zor bir süreç. Sıfırdan bir fuar organize ediyoruz. TÜYAP ile birlikte fuardaki tüm hollerin hareketli ve bir cazibe merkezi olması için bazı yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Gerek yeni üyelerimizin gerekse eski üyelerimizin metrekarelerini büyütmeye çalıştık. Ancak bu sene geçici, bunu unutmayalım. Önümüzdeki sene 42 bin metrekare alanda fuarımızı yapacağız ve şu an gündemimizde olan sorunları aşacağız” dedi.