AİMSAD’ın ev sahipliği ve REED TÜYAP Fuarcılık A.Ş. desteğiyle İstanbul’daki Cemile Sultan Korusu’nda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği, geçmiş yıllara göre giderek artan bir katılımla sektörün yine buluşma noktası oldu. 170’e yakın konuğun ağırlandığı organizasyona; AİMSAD Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterliği ile AİMSAD üye firma temsilcilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından önemli isimler, odalardan ve sektör derneklerinden temsilciler ile sektörel basın mensupları katıldı.
Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), bir iftar yemeğiyle daha sektörün buluşma noktası oldu. Geleneksel hale gelen AİMSAD’ın üçüncü “İftar Yemeği” organizasyonu; AİMSAD ev sahipliği ve REED TÜYAP Fuarcılık A.Ş. desteğiyle 20 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
İstanbul’daki Cemile Sultan Korusu’nda yapılan organizasyona ilgi, geçen yıldan çok daha fazla oldu. İftar yemeğine İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden 170’e yakın sektör temsilcisi ve konuk katıldı. Şehzade Restoran’da gerçekleşen organizasyona; AİMSAD Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterliği ile AİMSAD üye firma temsilcilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından önemli isimler, odalardan ve sektör derneklerinden temsilciler ile sektörel basın mensupları katılım gösterdi.
Erol: “Üye sayımız 59’a yükseldi”
AİMSAD İftar Yemeği, okunan yemek duası ve ezanı takiben iftariyeliklerin yenilerek oruçların açılmasıyla başladı. Ardından, AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Erol kürsüye gelerek söz aldı ve kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.
Konuşmasında Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olması temennisini ileten Mustafa Sabri Erol, öncelikle tüm konuklara AİMSAD davetine icabet ettikleri için teşekkür etti ve tüm sektörü bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
0 üye ile kurulup üçüncü yaşını dolduran dernek çatısı altında üçüncü iftar yemeğinde buluşmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Erol, bugün AİMSAD’ın üye sayısının 59’a çıktığını açıkladı. Sektörde potansiyel üye olabilecek firma sayısının 120 civarında olduğunu kaydeden Erol, bu potansiyel firmaların derneğe katılımıyla zamanla üye sayısının çok daha artacağına inandıklarını vurguladı.
“İzmir fuarını gelecek yıl da yapacağız”
AİMSAD’ın faaliyetlerinin artarak devam ettiğini, bunun da derneği büyütürken güçlendirdiğini aktaran Erol, amaçlarının sektörün isteği doğrultusunda çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Üyeleri bilgilendirici çalışmalara da imza attıklarını söyleyen Erol, “En son geçtiğimiz haftalarda AİMSAD olarak çok güzel bir rapor hazırladık ve sizlere gönderdik. Bu raporda sektörün dünyadaki büyüklüğü ile yaşanan gelişmeler ve bunların Türkiye’ye yansımaları gibi birçok alt başlık yer alıyor. 79 sayfadan oluşan raporu titizlikle hazırlayan AİMSAD ekibine teşekkür ediyorum ve bu raporla ilgili yorumlarınızı bekliyorum” dedi.
Geçtiğimiz nisan ayında İzmir’de ilk kez TÜYAP ile düzenlenen İZWOOD fuarı hakkında görüşlerini aktaran Erol, fuarın çok kötü bir zamanlamada yapıldığını, ancak buna rağmen yine de başarılı geçtiğini kaydetti. İzmir’de bu yıl ilki düzenlenen fuarı, gelecek yıl yine düzenleme kararı aldıklarını da belirten Erol, “Eminiz gelecek yıl İzmir fuarı bu yıldan çok daha iyi olacak” diye konuştu.
“Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli ile eğitimi konuştuk”
İZWOOD çerçevesinde AİMSAD olarak çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Mustafa Erol, sektörün en büyük eksiklerinden biri olan sanayici-eğitimci birlikteliğini sağlamak için İzmir fuarında bir toplantı organize ettiklerini belirtti. Toplantıya Türkiye çapında 49 üniversitenin orman fakülteleri, ağaç işleme, mobilyayla ilişkili bölümlerinden ve sektörün meslek yüksek okullarından 80’in üzerinde öğretim görevlisinin katıldığını söyleyen Erol, “Eğitim kurumları ile sektör arasındaki etkileşimin artırılması ve sektörel eğitimin eğitmenlerden öğrencilere doğru yayılımının gerçekleşmesinin amaçlandığı Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’ni, 11 Nisan tarihinde fuarizmir alanında düzenledik. Sektöre eğitim veren kurumların sanayideki son gelişmeleri, sektörün başı çeken ihtiyaçlarının neler olduğu gibi konuları takip edebilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen panel, üniversite ve yüksekokullarla birlikte işbirliği yapılarak hayata geçirildi. Panelde; otomasyon sistemleri, mobilya ve ahşap sektöründe yazılım sistemlerine yönelik gelişmeler, kesici takımlardaki gelişmeler, toz toplama sistemlerindeki gelişmeler, yüzey işleme teknolojileri, modüler mobilya, mobilya ve ahşap sektöründe nanoteknoloji uygulamalarına yönelik çalışmalar gibi birçok başlık yer aldı. Bilgi alışverişinin yoğun olduğu paneldeki sunumlarda konuyla ilgili güncel gelişmeler, bilinmesi gereken püf noktalar öğretim görevlilerine anlatıldı. Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli, AİMSAD Eğitim ve Satış Sonrası Hizmetler Komitesi’nin ilk etkinliğini ve projesini oluşturdu. Çok başarılı geçen bu organizasyon için komitemizin üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
[su_custom_gallery source=”media: 70775,70776,70777,70778,70779,70780,70781,70782,70783,70784,70785,70786,70787″ limit=”17″ link=”image” target=”blank” width=”230″ height=”120″ title=”never”]Ligna[/su_custom_gallery]
“Dolap ürettik, çocukları ve yaşlıları mutlu ettik”
İZWOOD 2017 Fuarı’nda bir de çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Erol, fuar alanına 1000 metrekarelik bir üretim bandı kurduklarını ve dört gün boyunca burada son teknoloji, yüzde 100 yerli malı makinelerle iki farklı ebatta 100 adet dolap ürettiklerini aktardı. Üretilen dolapların İzmir Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki yaşlılar yurdu ve çocuk yuvalarına hibe edildiğini belirten Erol, “Bu güzel sosyal sorumluluk projesi için hepimiz çalıştık. Ben hatta oğlum bile dolapların üretimi için makinenin başına geçtik. Yapımı zor olan ama mutluluk verici bu proje ile çok sayıda kişinin yüzünü güldürebildiğimize inanıyorum” diye konuştu.
Erol, konuşmasını bu noktada sonlandırarak sözü REED TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ali Muharremoğlu’na devretti.
Muharremoğlu: “Fuara katılımda ciddi artış bekliyoruz”
AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Erol’u takiben söz alan REED TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ali Muharremoğlu ise konuşmasında, bu yılki iftar yemeğinde artan konuk ve masa sayısının kendilerini de çok mutlu ettiğini söyleyerek, AİMSAD’ın her yıl daha kaliteli ve güçlü bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. REED TÜYAP Fuarcılık ile AİMSAD arasındaki iş birliğinin sektörün gelişimine çok daha büyük katkılar sağlayacağını belirten Muharremoğlu, ekim ayında fuarda buluşmak üzere tüm sektör temsilcilerine iyilik ve sağlık dileklerinde bulundu. Geçen yıl fuarcılık anlamında şartların çok zorlu olduğunu hatırlatan Muharremoğlu, “Ancak bu yıl inanılmaz hareketli ve yoğun bir dönem geçiriyoruz. İlk yarıda bütün fuarlarımızda yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında ciddi bir patlama oldu. Özellikle yabancı ziyaretçilerin geldikleri ülkelerdeki çeşitlilikler dikkat çekici ve sevindirici. İstanbul’un bu anlamda bulunduğu coğrafyanın merkezi olmaya başladığını söyleyebiliriz” yorumunda bulundu.
Bu yıl 30. kez düzenlenecek olan Ağaç İşleme Makinesi; Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı’nın, 14-18 Ekim 2017 tarihlerinde kapılarının açık olacağını hatırlatan Ali Muharremoğlu, “Sektörün kalbinin attığı fuarda bu yıl ciddi artış bekliyoruz. Geçmiş yıllara göre daha verimli geçeceğine inandığımız fuara, çok kısa bir zaman kaldı. Oluşabilecek bir sıkıntının önüne geçmek için sektör temsilcilerimizin ve firmalarımızın bir an önce katılımlarını belirterek, stantları için yer ayırtmaları konusunda başvurmalarını bekliyoruz” dedi.
Konuşmasının sonunda Ali Muharremoğlu’na AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol teşekkür plaketi sundu.