AİMSAD üyesi sekiz firma Almanya’nın en büyük fuarlarından biri olan ve Fensterbau Frontale Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Holz-Handwerk Fuarı’na katılarak son teknoloji ile üretilen ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yaptı.

12-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Holz-Handwerk Fuar’ına AİMSAD üyesi olan EDDA, Canmaksan, Hasmak, Hizmet Him Makina, Katay, Özgenç Makina, Unimak, Vermak firmaları stant açtı. AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Sıla Acar’ın da katılım sağladığı fuarda Türk firmaları tarafından üretilen makineler ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak; Holz-Handwerk ve Fensterbau Frontale Fuarlarını değerlendirdi.  Kaçak; “Eş zamanlı düzenlenen bu iki fuar Almanya’nın en büyük fuarlarından bir tanesi. Fensterbau Frontale tarafı daha çok kapı, pencere ve cam üreticilerinin katılım sağladığı taraf. Holz-Handwerk ise makine üreticilerin olduğu fuar. Normal şartlarda fuarlar mart ayında düzenlenecekti ancak pandemi sebebiyle ertelendi. Bu nedenle de Almanyalı üreticilerin boykotuyla karşılaştı. Bu boykot özellikle kapı-pencere tarafında çok daha yoğundu. Holz-Handwerk Fuarı çok daha yoğun katılımla gerçekleşti” diye konuştu.

“AVRUPA’DA DÜZENLENEN FUARLARDA FİRMALARIMIZ UZAK DOĞU VE AMERİKA GİBİ ÜLKELERLE BİR ARAYA GELEBİLİYOR”

Holz-Handwerk Fuarı’na 15 yerli makine üreticisinin katıldığını ifade eden Arif Onur Kaçak; “Söz konusu bu 15 firmanın sekizi AİMSAD üyesi firmalardı. Fuar boyunca başta üye firmalarımız olmak üzere, katılımcılarla yaptığımız görüşmelerde yüksek bir memnuniyet oranı olduğunu gördük. Firmalarımız makineden anlayan, ne istediğini bilen gerçek ziyaretçilerle bir araya geldikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler. Almanya’da düzenlenen bu büyük ve kıymetli fuarlar gibi İstanbul’da da çok köklü sektör fuarları düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi de WoodTech Fuarı. Ancak İstanbul ve Avrasya bölgesindeki fuarlara gelmeyen Uzak Doğu ve Amerika gibi ülkelerle Avrupa’da düzenlenen fuarlarda firmalarımız bir araya gelebiliyor, onlarla irtibat kurabiliyorlar. Dolayısıyla başta Almanya olmak üzere Avrupa’da düzenlenen fuarlar bizim sektörümüz için gerçekten kritik önem arz ediyor” dedi.

“ALMANYA SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇOK BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR PAZAR”

Almanya ile ilgili önemli rakamlara değinen Arif Onur Kaçak; “Almanya hepimizin gözünde üretici bir ülke. Ancak bununla beraber Almanya makine ithalatında dünyada 3. ülke konumunda. Türkiye’nin genel makine ithalatı 23 milyar dolar seviyesinde ve Almanya’ya 3 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Öte yandan ağaç işleme makine ithalatında da Almanya, dünyada yine 3. ülke olarak karşımıza çıkıyor. Almanya’nın ağaç işleme makine ithalatı 600 milyon dolar, bizim toplam ağaç işleme makine ihracatımız 127 milyon dolar. Kısacası çok büyük ve güçlü bir pazardan söz ediyoruz burada. Doğru hamleler yapılırsa çok önemli bir alıcı ülke Almanya. Firmalarımızın başta fuarlar aracılığıyla bu ülkede marka haline gelmesi gerekiyor” diye konuştu.