İZWOOD 2017 Fuarı, 8-12 Nisan 2017 tarihleri arasında fuarizmir Gaziemir’de, ağaç işleme makineleri, mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiriyor. Bu yıl sektörün en önemli tedarik noktalarından biri olacak İZWOOD Fuarı’na 50’nin üzerinde şehirden ve 40’a yakın ülkeden yaklaşık 40 bin civarında ziyaretçinin katılması hedefleniyor.
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve AİMSAD (Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği) işbirliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası desteğiyle düzenlenen İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, sektörü bir araya getirmek için gün sayıyor. 8-12 Nisan 2017 tarihleri arasında fuarizmir Gaziemir’de düzenlenen fuar kapsamında; orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri, mobilya üretim makineleri hem yerli hem de yabancı alıcılar için vitrine çıkacak.
İstanbul TÜYAP’taki fuarın ardından Anadolu’da fuar organize etme fikrinden yola çıkılarak düzenlenen İZWOOD, sektörün önde gelen firmaları ile sektörel dernek ve kuruluşlarına İzmir’de ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda, aynı alanda eş zamanlı olarak düzenlenen İzmir Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı da İZWOOD katılımcıları için fırsat olacak. İzmir Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı kapsamında ahşap orman ürünleri, mobilya aksesuarları, kimyasal malzemeler, boya, vernik, cila ve renklendiriciler, oturma grubu ve yatak üretim malzemeleri, üretim alet, ekipman ve yardımcı ürünleri sergilenecek. Aynı anda yapılacak iki fuardan elde edilecek sinerjiyle ham ürünün işlenmesinden son tüketiciye ulaşımına kadar tüm ağaç işleme-mobilya yan sanayi sektörü bir araya gelecek.
Fuarizmir’in B salonunda 23 bin metrekare alanda gerçekleşecek olan İZWOOD’a 50’nin üzerinde şehirden ve 40’a yakın ülkeden yaklaşık 40 bin civarında ziyaretçinin katılması hedefleniyor. Katılımcı olarak Türkiye’nin en büyük üretici ve ithalatçı markalarının davet edildiği fuara, gerek makine imalatçısı, gerek ithalatçısı ya da mobilya yan sanayi ve aksesuarları konusunda önemli bir katılım bekleniyor.
Panel, sanayici ve eğitimci ayağını bir araya getirecek
Sektördeki en son yeniliklerin sergileneceği İZWOOD, aynı zamanda AİMSAD’ın organize ettiği panel ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Eğitim kurumları ile sektör arasındaki etkileşimin artırılması ve sektörel eğitimin eğitmenlerden öğrencilere doğru yayılımının gerçekleşmesinin amaçlandığı Ağaç İşleme Makineleri Paneli, 11 Nisan tarihinde fuarizmir alanında düzenlenecek. Otomasyon sistemleri, mobilya ve ahşap sektöründe yazılım sistemlerine yönelik gelişmeler, kesici takımlardaki gelişmeler, toz toplama sistemlerindeki gelişmeler, yüzey işleme teknolojileri, modüler mobilya, mobilya ve ahşap sektöründe nanoteknoloji uygulamalarına yönelik çalışmalar gibi birçok başlığın ele alınacağı panel, 8 adet oturumdan oluşacak.
Sektörden konuyla ilgili yetkililerin 25 dakikalık konuşmalar yapacağı panele, ülkenin dört bir tarafındaki üniversitelerin orman fakülteleri, ağaç işleme, mobilyayla ilişkili bölümlerinden ve sektörün meslek yüksek okullarından 100’e yakın öğretim görevlisi davet edildi. Sektördeki eğitimcilerin, firmaları ve ürünleri yakından tanıyıp görebilecekleri İZWOOD’taki panel, sektörün eğitim ve sanayici ayağının bir araya geldiği katılımı en yüksek organizasyonlarından biri olacak.
Panelin ardından 12 Nisan tarihinde ise panele katılan eğitimcilere İZWOOD gezdirilecek.
Neden İzmir?
Geçen yıl ilk kez yapılan işbirliği çerçevesinde, sektörün derneği AİMSAD ile TÜYAP’ın birlikte düzenlemeye başladığı Ağaç İşleme Makineleri Fuarları, beraberinde yeni işbirliklerine de kapı açtı. İşbirliği sonucunda ortaya çıkan sinerjiyle Anadolu fuarları fikrinin ilk hayat bulduğu şehir İzmir oldu. Şehrin ve çevresinin sektör için çok önemli bir potansiyele sahip olması, Anadolu fuarlarının ilk kez İzmir’de düzenleniyor olmasını da beraberinde getirdi. Bölgedeki imalat, ihracat rakamlarının tüm firmalar için büyük bir pazar oluşturması, İzmir’in fuarcılık altyapısının olması, Anadolu fuarlarının ilk durağı olması açısından İzmir’i daha çok ön plana çıkarttı. Aynı zamanda İzmir’in yeni fuar alanı da gerek teknik altyapısı gerekse ölçeğiyle bu fuarın İzmir’de yapılmasına vesile oldu.
Bu yıl İzmir’le başlanan Anadolu fuarlarının gelecek yıl Bursa veya Konya şehirlerinde de yapılması amaçlanıyor. Bu şekilde Anadolu’daki girişimcinin, yatırımcının ayağına giderek artık zorlaşan makine satışlarının hızlanması, sektörün satış politikalarını yeniden gözden geçirmesi hedefleniyor.